Saturday, August 28, 2010

op n roerdomp en n schimmel


op n roerdomp en n schimmel

`roermond' roept roel roerdomp
`moet prompt retour oerplomp!

dus smak dat verzwakte
en halfomgehakte
bos tegen de vlakte
en rem de geboorten
van uitheemse soorten

jaag al die konijnen
weer richting romeinen
en ban de kastanje
met sint terug naar spanje:
ons land moet weer zuiver
voor roerdomp en uiver!'

sints paard: `beste roerdomp
je zette je broers klomp
en krijgt als presentje
dit kluizenaarstentje
plus 10 jaar safari
in oost-kalahari'

roerdomp
roerdomp
(uit: NAUMANN : Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas, Band VI, Tafel 26 - Gera, 1897; digitale bewerking : Peter v. Sengbusch)

kalahari: woestijn in t zuiden van afrika; uiver = ooievaar; konijnen kwamen met de romeinen naar ons land (naar t schijnt), net als de kastanje - deze wordt daarom door staatsbosbeheer als uitheemse soort gezien, en derhalve tegengewerkt cq. gekapt...na 2000 jaar inburgering! overigens is sinterklaas (sint-nicolaas, bij leven bisschop van myra, in turkije) ook maar n turkse gastarbeider zonder importvergunning...

[ook kapt staatsbosbeheer 300 ha bos in limburg/gelderland om plaats te maken voor hei...maar de noodzaak om de natuur tegen natuurbeschermers te beschermen wordt door anderen beter over t voetlicht gebracht dan door mij. en de huidige politieke situatie in nederland op de hak nemen (onderhandelingen over n minderheidskabinet met gedoogsteun pvv), dat is iets dat wel moet gebeuren, vandaar ook dit trijntje nu, maar of t mij zo goed lukt is maar de vraag].

3 comments:

frank waaldijk said...

goed, luttele dagen later is t eindelijk voorbij: de formatie van vvd cda en pvv is gelukkig mislukt.

t was vanaf t begin n gedoemde onderneming, als je t mij vraagt.

maar we zijn als samenleving de roel roerdomps nog lang niet voorbij, helaas.

frank waaldijk said...

de laatste tijd is frankrijk ook weer in t nieuws in verband met toenemend racisme.

voor mij ook relevant, omdat 1 van de toegevoegde stellingen bij mn proefschrift hier expliciet over ging (in 1996). k kreeg hier bij de verdediging geen vragen over, maar in de aanloop wel, en later ook, van mensen die t allemaal wat overdreven vonden.

de toegevoegde stelling luidde:

`Er is een direct verband tussen het openlijke racisme van de franse douane in internationale treinen en de recente atoomproeven op Mururoa.'

ik vond t destijds schokkend dat niemand zich iets aan leek te trekken van openlijk racisme door autoriteiten in frankrijk.

hieronder n recent artikel uit de nrc (13 augustus 2010).

"
VN hekelen Frankrijk wegens toenemend racisme
Gepubliceerd: 13 augustus 2010 10:41 | Gewijzigd: 13 augustus 2010 10:41
Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 13 aug. Een commissie van de Verenigde Naties heeft fors uitgehaald naar Frankrijk wegens het toenemende racisme in dat land.

* Document - Verslag van VN-commissie over Frans racisme

Frankrijk werd de afgelopen dagen in het Zwitserse Genève ondervraagd door een commissie van 18 experts, die toeziet op het naleven van de Internationale Conventie ter eliminatie van alle vormen van raciale discriminatie, die in 1965 ook door Frankrijk werd ondertekend.

Volgens de voorzitter van de commissie, de Amerikaan Pierre-Richard Prosper, ontbreekt in Frankrijk „de politieke wil” om racisme te bestrijden. Vooral het voorstel van president Nicolas Sarkozy om het mogelijk te maken de Franse identiteit te ontnemen aan „Fransen van vreemde origine” die een misdaad hebben gepleegd, baart de voorzitter volgens de Franse krant Le Monde zorgen. „Het wordt tijd dat u de dromen over gelijkheid en broederlijkheid waarmaakt”, zei Prosper in Le Monde.

Niet alleen het felle debat over nationale identiteit werd door de commissie gehekeld, maar ook het recente optreden tegen Roma. Net gisteren liet de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux weten dat de afgelopen twee weken 40 illegale kampen van Roma en andere zigeuners zijn ontmanteld. Bedoeling is om 700 mensen het land uit te zetten, doorgaans Roma van Roemeense of Bulgaarse origine. Hortefeux kondigde aan dat er speciale vluchten zullen worden ingezet om zeker te zijn dat de uitzettingsbevelen worden nageleefd.

De strijd tegen Romakampen kwam er ook op bevel van Sarkozy, nadat Roma in het stadje Saint-Agnan in de Loirevallei een politiekantoor hadden aangevallen.

De commissie experts van de VN stelt vast dat er in Frankrijk aantoonbaar sprake is van een toename van racisme en xenofobie, en een enkele expert wijst hiervoor met beschuldigende vinger naar de president zelf. Volgens de Togolees Kokou Ewomsan zetten de woorden van Sarkozy over de Roma aan tot haat.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken verdedigde zich door te stellen dat veiligheid het belangrijkste recht is van alle Fransen, en met de mededeling dat er een grootse campagne komt tegen racisme."

frank waaldijk said...

tja wat n drama, cda congres besluit toch akkoord te gaan met de gedoogconstructie pvv vvd cda.

n uiterst trieste dag voor nederland.

k kan alleen maar hopen dat genoeg mensen hun gezonde verstand terugvinden. en daar laat k t bij, dit is geen politieke blog. maar t kan ook niet ongemarkeerd blijven.